Thee tuin
Deze theetuin werd van oudsher gebruikt voor de theeceremonie. Om de theeceremonie te versterken werden deze tuinen aangelegd onder leiding van de theeceremoniemeester. De theetuin bestaat uit een aantal kleinere tuinen.
De middelste tuin bevat het theepaviljoen (SOAN), waar de theeceremonie plaatsvindt. Om dit paviljoen heen zijn een aantal kamers (wachtruimtes), waar de gasten kunnen wachten, die onderling zijn gescheiden door wanden met ronde doorgangen. Deze doorgangen zijn laag en symboliseren daardoor onze houding (nederigheid) ten opzichte van de natuur. Zowel aan het begin van een theetuin, als bij het theepaviljoen zijn altijd waterelementen (TSUKUBAI) aanwezig, die de reiniging van lichaam en geest symboliseren. Ook kunnen deze waterelementen gebruikt worden uit esthetisch oogpunt. De beplanting van de theetuin is zeer gevarieerd en heeft vaak een symbolische betekenis.
De lantaarns (ICHODORRO) geven de toegang aan tot de ruimte, waar de theeceremonie wordt gehouden. Deze verlichting brandt zowel overdag als in de nacht.